(Criteris de cinema és un bloc del grup Panorames de cinema)

Al descobert: guerra a l'Irak

Uncovered: The War on Iraq 2004 Robert Greenwald
David Albricht, Robert Baer, Milt Bearden, Rand Beers

El realitzador d'aquest film fa una gran despesa d'esforços per desmuntar els arguments de l'administració Bush per realitzar la invasió de l'Irak, amb la realització d'un seguit d'entrevistes a diferents personatges que, poc a poc, però clarament exposen el panorama de les motivacions per atacar aquest país després dels atemptats de l'11 de setembre.

La pel·lícula planteja les diferents raons de la guerra. Com es evident que no hi ha armes de destrucció masiva, la pregunta és: "¿Perqué es va fer la guerra?". La resposta no pot ser una altra que la pròpia filosofia neo-conservadora d'un petit i determinant grup d'assessors.

El realitzador va repasar les entrevistes originals a funcionaris de serveis exteriors de la C.I.A i a inspectors d'armament. M'ha produït una gran sorpresa l'encert de tots aquests homes i dones que analitzen el fenomen de la guerra, i la seva valentia al manifestar-se quan no era popular fer-ho.

Tots plegats generen una unitat sòlida: el convenciment que les informacions proporcionades a l'opinió pública eren enganyoses.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada