(Criteris de cinema és un bloc del grup Panorames de cinema)

El desafiament: Frost contra Nixon

Frost/Nixon 2008 Ron Howard
Frank Langella, Michael Sheen, Kevin Bacon

Autor excepcional per donar força i entitat dramàtica a les zones del poder, Peter Morgan va estrenar la primera obra teatral Frost-Nixon -quan encara resonaven les constants de The queen (Stephen Frears, 2006)- amb les entrevistes on David Frost (paradigma del nou periodisme mediàtic) va aconseguir que Richard Nixon restés a l'abast de l'opinió pública, en un clímax de generosa profusió lectora.

Per un costat, aquesta és una història d'èpica grupal en la consecució de l'èxit en una missió gairebé impossible. Per una altra, és la crònica d'un duel anunciat, on els contrincants no saben mesurar les seves forces, però es reconeixen com a anomalies necessitades de reducció. Finalment, és una mirada rellevant a un punt d'inflexió de la història del periodisme: aquesta fou una època en què un primer pla dirà més que mil paraules; malgrat que, encara, es necessitaven les mil paraules per tal que la imatge fos possible.

És lògic desconfiar de Ron Howard per maniobrar aquest material tan delicat, però val a dir que aconsegueix, amb l'habilitat del mateix Frost, un treball modèl·lic amb sentit de l'espectacle.

(Jordi Costa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada