(Criteris de cinema és un bloc del grup Panorames de cinema)

Acció Jackson

Action Jackson 1987 Craig Baxley
Carl Waters, Craig Nelson, Vanity, Sharon Stone

Cal saber una mica com funcionen els sindicats als EUA per entendre l'interés que té el dolent d'aquesta pel·lícula per aconseguir-ne un. I cal haver vist alguns films del que podria començar a anomenar-se com Detroit Serial, que fan veure com a meritòria una cinta com Robocop, autèntica presa de pèl. Ford, Crysler... i tots els altres, autèntics i inventats, hi són. I no fan només morts a les carreteres sinó que creen un clima on s'ens recorda aquella afirmació de "crec en alló que és absurd".

El poli és violent i s'anomena Jericó. Però com que la majoria de la gent no sap quan les trompetes de Jericó van començar a sonar, tot se'n va anar per portes... la referència culta és d'agrair.

Les dones que surten al film es defineixen en tres categories: putes riques i amb papers, putes ionquis i sense, i honrades treballadores que en saben més que la poli. És a dir que, mentre els homes organitzen uns saraus tecnològics amb presentiment de rèquiem, les dones son foradades per tots costats: els lògics, els tecnològics, els ètics i els hipodèrmics. Vaja, cal pensar que, a Detroit, èsser dona no es cap ganga i que si la dona de Lot va tornar-se estàtua de sal sortint de Sodoma, les d'aquesta cinta podrien participar de les grans olimpíades del masclisme estúpid, peró sense immutar-se i guanyant la copa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada