(Criteris de cinema és un bloc del grup Panorames de cinema)

Acción mutante

Acción mutante 1992 Alex de la Iglesia
Antonio Resines, Fernando Guillén, Frederique Feder

Situat l'any 2012, el film està centrat en un grup de minusvàlids físics que organitzen una banda d'acció criminal i decideixen segrestar, el dia del seu casament, la filla d'un magnat de la indústria del pa integral.

A partir d'aqui es precipita la tragèdia, que no és altra que l'odissea dels terroristes per arribar a bord de la seva nau espacial fins al planeta Axturies, caracteritzat per les seves mines i l'absència de dones, a fi de materialitzar les condicions del rescat.

Malgrat la presència d'aquests insòlits ingredients, De la Iglesia minimitza les expectatives que la seva pel·lícula ha despertat i prefereiz defugir les referències a la ciència-ficció per definir Acción mutante com una comèdia d'humor negre en què tots els elements poden estar caricaturitzats. Un coix que es desplaça damunt una petita nau ortopèdica, un siamés que sobreviu al seu germà i un cap de la banda metàl·lica, són alguns dels protagonistes d'aquesta aventura que descendeix a terrenys més quotidians quan els habitants d'un planeta llunyà tenen vi envasat en tetra-bricks de marca identificable i els cecs travessen deserts provistos de "bocatas".

El còmic, aquell subgènere del gore on la mutilació és el missatge i els tons macabres d'una comèdia que tampoc eludeix referències al cinema policíac constitueixen l'atractiu aparador d'un film amb pretensions de gran producció.

Acción mutante aporta també una personal reflexió sobre la violència i el terrorisme en una dimensió aparentement desorbitada peró amb claus d'identificació amb la realitat contempòrania.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada