(Criteris de cinema és un bloc del grup Panorames de cinema)

L'alegria està al camp

La bonheur est dans le pre 1995 Étienne Chatiliez
Miche Serrault, Carmen Maura, Eddie Mitchell, Sabine Azéma

Des d'aquella celebrada La vida es un llarg riu tranquil, el realitzador francès juga a la transparència, a narrar en clau de comèdia de costums -sense que la mirada s'imposi sobre esdeveniments i personatges-, petits successos dins de las petites vides que un pot trobar als més quotidians i, sovint, menys glamorosos racons del paissatge francès.

Fabricant de tapes d'inodor, el singular antiheroi i protagonista veurà trencar-se l'ordre natural de les coses, a partir de l'emissió televisiva d'un reality show, on una dona de la França rural reclama un marit desaparegut que té una gran semblança amb ell.

Mentre en el retrat de personatges elementals i ambients marcats pel que podriem anomenar la "caspa existencial", Chatiliez aconsegueix aquí una comèdia més matisada que la seva anterior Què tens amb l'àvia?.

Al pol oposat d'altres facturadors de comèdies parlades en francès -com Jean Poirè o Gerard Oury-, Chatiliez no omple la seva acció de personatges crispats i gesticulants que podrien haver sortit d'una vinyeta de Tabary o Uderzo. De carn i ossos, versemblants, transpirant veritat, els personatges de Chatiliez es converteixen en els reis de la funció, acreditant-lo com a excel·lent director d'actors situats molt passos més enllà de l'excel·lència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada