(Criteris de cinema és un bloc del grup Panorames de cinema)

Alt, baix, fràgil

Haut bas fragile 1994 Jacques Rivette
Laurence Cote, Marianne Denicourt, Nathalie Richard

En el moment d'estrenar-se aquest fil, Jacques Rivette no ear massa conegut a casa nostra. De fet, només havíem vist dues pel·lícules seves: La religiosa i La bella mentidera, i estava per arribar Joana d'Arc, realitzada l'any 1993.

Aquest film -Alt, baix, fràgil és el vehicle de confirmació que el realitzador francès és dels més renoirians que fan cinema actualment, amb les seves intrigues en el si de les fronteres entre ficció i realitat.

Mitjançant una acurada posta en escena, plena de digressions, el·lipsis, trobades, el relat ens convida a un viatge pels entramats de noies que treballen per superar una crisi: Ninon ha trencat amb el seu amic; Louric surt d'un coma després de cinc anys; i Ida, una jove adoptada, pretén trobar els seus orígens. La trama evoluciona gràcies a petits i grans secrets, que uns personatges amaguen als altres, a petits y grans malentesos i a uns personatges molt brillants de construcció, que lluiten en el seu propi interior per trobar en la memòria un lloc dins del present.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada